maandag 9 september 2013

Wat wij gaan doen op Zanzibar

Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania waar het toerisme het hoofdinkomen is van veel inwoners. Dit toerisme zorgt echter ook voor veel vervuiling op het eiland.  Op dit moment is er helaas nog geen goed werkend afvalverwerkingssysteem op Zanzibar waardoor er veel vervuiling ontstaat door achtergelaten afval van toeristen.

Chako is een Nederlands initiatief dat deze vervuiling probeert te reduceren door middel van recycling. Lokale mensen maken souvenirs van afval dat is achter gelaten door toeristen onder het zogenaamde Tourist2Tourist principe. Chako probeert zo de vervuiling onder de ogen van de toeristen te brengen en tegen te gaan. Chako is vorig jaar in november opgestart en probeert op dit moment uit te breiden.

Op dit moment worden er bij Chako al souvenirs gemaakt maar ze lopen tegen een paar problemen aan.   Ten eerste is er nog geen constante aanvoer van goed afval waardoor het niet zeker is hoeveel souvenirs er constant gemaakt kunnen worden. Om dit probleem aan  te pakken, willen wij op het eiland op zoek gaan naar afval wat goed gebruikt kan worden voor de souvenirs en voor langere tijd aangeleverd kan worden. Wij willen een system opzetten waarbij er een constante afvalstroom gegarandeerd is, met minimale kosten. Wij zullen ook naar het vasteland van Tanzania gaan om een vergelijkbare onderneming te bezoeken om te zien hoe zij met deze problemen omgaan.  
                Ten tweede willen wij een glasoven ontwerpen en plaatsen zodat er glas omgesmolten kan worden waardoor er meer type souvenirs gemaakt kunnen worden. Op dit moment is glas smelten nog niet mogelijk waardoor er niet van alle flessen souvenirs gemaakt kunnen worden. Met de oven zou Chako meerdere soorten glas kunnen gebruiken.

9 opmerkingen:

  1. Zolang voorbereid en nu is het dan eindelijk zo ver: op naar Zanzibar!! Voor vandaag: een hele goede reis!
    Heel veel succes met jullie project en vooral heel veel plezier!
    Liefs, Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey jongens! goede reis! heeeeel veel plezier en veel succes met alles

    Liefs tante Lein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Kevin dit is even een proefje doei doei oma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. sorry jongens als we vervelend worden we proberen wat dingen ;-)oma/marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Kevin en Luuk,

    Wat was het net op schiphol akelig om jullie te zien vertrekken zeg. Maar jullie gaan het samen vast redden om daar op Zanzibar je project te late slagen, ervaringen op te doen en ook leuke dingen te beleven. We zijn benieuwd naar de eerste foto's en verhalen. Goede reis.

    Liefs, Pappa / Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Kevin en Luuk
    ik heb jullie bericht gelezen. Erg spannend allemaal, de familiedag was erg leuk.
    ik zal jullie berichten in de gaten houden en hopen dat alles volgens plan verloopt, groetjes alle twee en tot wederhoren oma Haagen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jongens nu al veel avontuur benieuwd naar jullie foto's en verhalen!
    Vooral: geniet van alle indrukken!

    liefs Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Kevin en Luuk,
    Eén week gehad, nog maar 12 te gaan! Leuk om te lezen dat jullie al druk bezig zijn met jullie project en dat er al mooie dingen gemaakt worden van het afval daar. Met de glasoven erbij kan dat alleen maar beter worden.En tja, het eten; niemand kookt natuurlijk zo lekker als je moeder ha ha!
    Heel veel plezier vanavond bij de full moon party!
    Kus, mamma/ Mieke

    BeantwoordenVerwijderen