zondag 15 september 2013

Het eerste weekend

Na een lange reis zijn we eindelijk aangekomen op Zanzibar. Het scheelde niets of we hadden de laatste overstap van Dar el Salaam naar Zanzibar gemist doordat de visa met de hand overgeschreven moesten worden door wat Tanzaniaanse grensbeambten. Uiteindelijk mochten we via wat achteringangetjes langs de slapende (letterlijk) controle glippen om naar het vliegtuig te rennen en hebben we hem toch uiteindelijk gehaald.
Toen we vervolgens op Zanzibar aankwamen bleek degene die ons zou ophalen er niet te zijn omdat ze dacht dat we een dag later zouden arriveren. Er waren gelukkig genoeg taxichauffeurs die ons naar Stone Town wilden brengen. Na aangekomen te zijn bij Zenji (Het bedrijf waar Chako ook onder valt) werden we via een labyrint aan steegjes naar een appartement gebracht midden in dit doolhof. We hebben sindsdien nog geen enkele keer ons appartement in één keer kunnen vinden. Het appartement is erg groot voor ons tweeën en het enige wat echt opvalt is dat de wc zo'n beetje onder de douche zit waardoor je niet op een droge wc-bril het Afrikaanse voer kan lozen.  
Op de avond van aankomst werden we uitgenodigd door de manager van Chako (tevens onze begeleidster) om bij een barretje wat te drinken en naar de zonsondergang te kijken. Tot onze grote verrassing bleek er genoeg alcohol gedronken te worden en dus hebben wij de Tanzaniaanse bieren "Kilimanjaro" & "Safari" even goed geproefd met een kleine 'jetlag' de dag erna tot gevolg.
Zaterdag begonnen we met het regelen van onze Tanzaniaans telefoonnummers. We kregen meerdere stapels voorgeschoven met simkaarten waaruit we vervolgens onze nummers mochten kiezen. Tot onze verrassing bleek vervolgens dat we voor een maand 700 minuten bellen /smsen en 1 gb aan internet slechts 10.000 shilling hoefden neer te leggen. Met de huidige koers is dit ruim genomen €5,-. Sinds vandaag zijn we er ook achtergekomen dat we voor 2 wc-rollen of 1 maand stroom ook 10.000 betalen. We twijfelen er vandaar dus over om maar met het geld onze kont af te vegen omdat dit wellicht goedkoper is (er zijn al briefjes vanaf 500 TSH). 
Morgen zullen we beginnen met werken op de werkplaats waar onze werktijden van half 8 s'morgens tot 3 uur s'middags zullen zijn. Ongetwijfeld zullen we weer verdwalen maar wel weer aankomen.
In ons volgende bericht zullen we laten weten wat voor avonturen we moeten afleggen om aan ons eten te komen en hoe de eerste werkdag(en) geweest zijn. 
Voor nu genieten wij nog even van het uitzicht en bereiden we ons met veel "moeite" voor op morgen.


1 opmerking:

  1. marja van ieperen.15 september 2013 om 20:02

    leuk jogens al bericht. gelukkig dat de reis toch nog goed gegaan is.marja

    BeantwoordenVerwijderen