vrijdag 11 oktober 2013

Een maand onderweg

We zijn nu een maand op Zanzibar en aardig gewend geraakt aan het het Afrikaanse leven. Afgelopen weekend zijn we naar het Jozani Forest (Apenbos) geweest en sindsdien voelt Kevin zich helemaal thuis nu hij wat soortgenoten heeft ontmoet. We wilden zaterdagochtend op tijd met de dalladalla naar de apen en de mangrove toegaan, maar na een uur in het busje te hebben moeten wachten zonder enig vooruitzicht op het vertrek ervan zijn we toch maar overgestapt op een taxi. Bij de apen kregen we een eigen gids mee die ons alles goed uitlegde en waar we zelfs een stuk mee hebben gefietst. Hij viel echter wel continu in herhaling door elke zin af te sluiten met: "The ecological system of the mangrove is very special" of "All animals here are quiet and peaceful". Vervolgens waren we vergeten af te spreken met de taxichauffeur om op ons te wachten waardoor we op de terugweg toch weer gebruik moesten maken van een dalladalla. Deze leek op het eerste gezicht vrij groot en we konden zelfs op de ruime plekken voorin zitten. Helaas was deze vreugde van korte duur want na een kilometer of 10 kwam de dalladalla met horten en stoten tot stilstand. Het bleek dat de as was doorgebroken en nadat we dit stuk schroot naar de kant van de weg hadden geduwd, moesten we onszelf in de volgende propvolle dalladalla werken om weer thuis te komen.

Wie het langst kan staren

Fietsen op Zanzibar

Maandag hebben we de stenen opgehaald die we vervolgens dinsdag zijn gaan testen in een provisorisch gemaakte oven. Waarschijnlijk zijn deze stenen niet isolerend genoeg dus willen we ze alleen gebruiken voor de buitenkant van de oven. Volgende week gaan we naar Arusha, op het vasteland van Tanzania, waar een specialist een glasoven aan het bouwen is. Hij doet dit in een soortgelijke werkplaats als die van Chako, welke alleen een stuk groter is en waar gehandicapten werken. Hij heeft ons uitgenodigd om een paar dagen met hem mee te lopen om te zien hoe we het best een oven kunnen bouwen. Ook willen we hier proberen om aan de benodigdheden voor de oven te komen zoals vuurvaste stenen en vuurvast cement. We zullen van deze gelegenheid gebruik maken door, voordat we daarheen gaan, eerst nog een 3 of 4 daagse safari te doen.
Fikkie maken

3 opmerkingen:

  1. jullie beleven heel veel spannende avonturen. Leuk om alles zo mee te beleven,
    een hele ervaring.
    het ga jullie goed Kevin en Luuk, en tot het volgende avontuur.
    groetjes Oma Haagen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende foto's weer jongens. Als die gids telkens herhaalt hoe ongevaarlijk de apen zijn, dan zou ik op mijn hoede zijn. En Kevin op een fiets door de bush achter de gids aan, leuk hoor. Nu maar hopen dat jullie snel wat goed materiaal hebben om de oven te bouwen, want anders heb je straks alleen maar een afdakje gemaakt, ook leuk ha ha. Veel plezier verder en voorzichtig met de apen. Liefs Pappa/Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik liep een paar verhalen achter dus heb ze even ingehaald, wat een mooie verhalen allemaal! En van de 10 bijzondere dingen herkende ik er 9 uit India, haha, zo herkenbaar, prachtig! Ben benieuwd naar je safari ervaringen... veel plezier en geniet van de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen