vrijdag 4 oktober 2013

Week drie

Zo, hier weer een korte update. Het is alweer week drie, nog tien weken te gaan.

Het meest indrukwekkend afgelopen week was toch wel het duiken. Afgelopen zaterdagochtend zijn we met een volle dallahdallah weer naar het Noorden gegaan. Overdag hebben we wederom van de mooie stranden genoten, s'avonds heerlijk gegeten en zondag vroeg op.

Om half 9 moesten we ons melden bij de duikschool, van waar we 90 minuten met een bootje naar een eilandje voeren. Het was Luuk zijn eerste keer (ooit) duiken, spannend dus! We hadden samen één gids. In het begin moest Luuk erg wennen, maar het ging al snel heel goed. Het is hier echt prachtig onder water! Er zijn vissen en koraal in alle kleuren, vormen en maten. Op één punt in de duik hadden we het idee dat de vissen zo tegen ons masker zwommen. Ook konden we de vissen soms gewoon aaien! Bij het boven komen had Luuk een bloedneus die lang aanhield, dat was dus wel even minder.

De tweede keer ging Kevin duiken en Luuk snorkelen. Deze duik was minder mooi dan de eerste, maar we zijn wel een mooie grote haai tegengekomen, erg vet! Eenmaal terug op de boot werden we goed verzorgd met een warme maaltijd, en moesten we wederom 90 minuten terug varen. Luuk heeft een prachtige foto geschoten (onder), deze zou zo in een brochure kunnen lijkt ons!





Wat betreft het project: het dak is af! Het begin is er dus, haha. Verder gaat het allemaal op z'n Afrikaans, men zegt hier wel ''polepole", wat 'langzaam' betekent. We hebben de stenen voor de oven besteld, die willen we komende week gaan testen.Verder hebben we met twee rondjes restaurants al zo'n 150 flessen opgehaald. De meeste grote restaurants helpen ons erg graag mee!






2 opmerkingen:

  1. Lieve Kevin en Luuk,
    Wat een ontzettende mooie foto is dat! Kijken jullie wel een beetje uit voor de haaien? Wie had dat gedacht dat jullie al zoveel flessen hebben opgehaald, nu maar snel die glasoven gaan bouwen anders zitten jullie met al dat "afval".
    Veel plezier en ik ben benieuwd wat jullie volgende week weer te melden hebben.
    Xxx Mamma/ Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's hoor! Fijn dat jullie naast het harde werken ook nog tijd hebben om van de mooie natuur te genieten. Veel succes en plezier ;-) ! xx Heleen

    BeantwoordenVerwijderen