vrijdag 15 november 2013

Weer terug op Zanzibar

De terugreis van Arusha naar Zanzibar is zonder veel problemen verlopen. Alle spullen voor de oven zijn goed overgekomen en we zijn vorige week begonnen met het bouwen van de oven. Inmiddels staat hij en is hij gedroogd en zijn we hem aan het opstoken. Er waren wat opstartproblemen omdat veel van het hout nat geregend was. Dit kwam door het korte regenseizoen dat we op Zanzibar hadden; op sommige dagen konden we tot ons knieën in het water staan!

Uiteindelijk hebben we met droog hout de oven op de juiste temperatuur kunnen krijgen waardoor we de eerste kralen hebben kunnen draaien!
De Glasoven
De eerste 9 kralen
In de afgelopen weekenden hebben we ook niet stilgezeten. Zo zijn we het eerste weekend sinds terugkomst met onze Hongaarse vrienden naar Prison Island geweest. Dit is een eiland voor de kust van Stone Town waar veel oude landschildpadden zitten. Hoewel sommigen al bijna tweehonderd jaar oud zijn, schroomden ze niet om en plein public en nogal uitbundig de liefde met elkaar te bedrijven. Uiteraard hebben we dit pandemonium op video en audio vastgelegd. Toen we vervolgens maandag weer naar het werk wilden gaan, bleek er geen enkele Daladala meer op Daradjani, het centraal station van Zanzibar, te staan. De geruchten gaan dat iemand het station heeft opgekocht en er geen Daladalas meer worden toegelaten. Zodoende staan alle Daladalas nu ongeorganiseerd met z'n allen in een andere straat. We vroegen ons af wat er zou gebeuren als Utrecht CS van de één op de andere dag geen openbaar vervoer meer zou toelaten.

Turtles in actie
Vervolgens zijn we afgelopen week beiden ziek geworden. Luuk kreeg donderdag en vrijdag last van acute buik-aids en Kevin had maandag de diagnose bij zichzelf gesteld dat hij dan wel Malaria of Knokkelkoorts zou hebben ofwel Bilharzia of Cholera. Dit bleek waarschijnlijk een zonnesteek te zijn die koorts veroorzaakte en die hij van het weekend heeft opgelopen. Dat weekend zijn we namelijk naar het zuiden van het eiland gegaan om met dolfijnen te zwemmen. Hoewel dat tegenviel omdat er maar vier dolfijnen en veel  andere boten waren, zaten we wel op een erg mooie lodge. Aangezien we de enige twee personen waren die er die dag verbleven, stonden we voor de lastige keuze om of op een schommelbank, of hangmat, of ligbed te gaan liggen. Aangezien Luuk nog erg last van z'n buik had, was hij erg content toen hij het toilet zag. Dat is toch weer een mooie afsluiter.
Toilet

Uitzicht vanaf toilet
PS: We hebben ook een filmpje op YouTube gezet van de afgelopen twee maanden via http://www.youtube.com/watch?v=S-wiQeRqgh0








2 opmerkingen:

  1. Hi Luuk en Kevin, jullie hebben weer veel meegemaakt de laatste weken zeg. En inderdaad heel mooie foto's, we zijn benieuwd naar de rest. Ik denk dat Luuk later in zijn huis ook zo'n toilet gaat maken, ha ha.
    Er is wel één vraag die maar blijft overheersten. Hebben jullie nu al met een ijsco in de hand op het strand gezet ja of nee?
    Nog 3 weekjes, nog ff wat kralen maken, de mensen daar inwerken, verslag maken en nog wat chillen. Geniet er maar van, want hier ligt dan de ijsco op de straat.
    Groetjes, Jack Haagen

    BeantwoordenVerwijderen